Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Anýz plod

Kód: SALSPS429M250 SALSPS429M1000 SALSPS429M50 SALSPS429M400 Zvolte variantu
159 Kč 499 Kč 39 Kč 239 Kč od 39 Kč
Skladem (1 ks) Do týdne Do týdne Do týdne Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
2.8.2021 6.8.2021 6.8.2021 6.8.2021 Zvolte variantu
Anýz vonný, lat. Pimpinella anisum, je jednoletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Celá rostlina má zajímavou, silnou aromatickou vůni. Květenství je bílé, průměrně 3 mm velké, rozvrstvené do tvaru okolíku. Plodem anýzu je tvrdka, nazývaná také anýzové

Detailní informace

Detailní popis produktu

Anýz vonný, lat. Pimpinella anisum, je jednoletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Celá rostlina má zajímavou, silnou aromatickou vůni. Květenství je bílé, průměrně 3 mm velké, rozvrstvené do tvaru okolíku. Plodem anýzu je tvrdka, nazývaná také anýzové koření. Jako koření byl anýz využíván již ve starověku v oblasti Středozemního moře. Tato oblast se také považuje za jeho domovinu. Chutí připomíná lékořici, proto se využívá ve studené kuchyni, ale i při výrobě pečiva, omáček a dalších tepelně upravených pokrmů.

Ve fytoterapii se anýz využívá pro podporu chuti k jídlu, trávenífunkce střevního traktu. Přispívá k udržení normálních funkcí dýchacího systému, ovlivňuje tvorbu mateřského mléka, je vhodný v období kojení.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Tradiční užití:
Jednu čajovou lžičku sušeného plodu přelijeme 200 ml vroucí vody a necháme louhovat. Takto připravený nálev užíváme až 3× denně. Jako koření se užívá dle potřeby a chuti.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: