Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Asafoetida směs 25 g AYURVITA

Kód: DNM238
59 Kč –10 %
Asafoetida směs 25 g AYURVITA
59 Kč –10 % 53 Kč
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
1.2.2022

Asafoetida nazývaná též ločidlo, čertovo lejno či asant, může nahradit cibuli a česnek. Je velmi aromatická, proto jí dávkujte opatrně. Zpracujte na rozpáleném oleji.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  Složení: asafoetida, pšeničná mouka 33%, jedlá guma, obsahuje přírodní barviva

 

 Chuť a použití: Je to výrazně zahřívající velmi účinné koření příjemné chuti a při vaření dokáže nahradit cibuli a česnek. Pro své velmi silné aroma a chuť, by se měla používat ve skutečně malém množství. Ovšem i malá špetka dodá připravovanému pokrmu na zajímavosti. Vzhledem k tomu, že se jedná o prášek z pryskyřice, přidává se do asafoetidy ještě rýžová mouka a kurkuma, aby byl snadno stravitelný. Směs je v rámci zkvalitnění trávení ještě opražena. Takto upravenou asafoetidu lze používat i pro studenou kuchyni. Pomáhá strávit luštěniny či nadýmavé druhy zeleniny jako je květák, kapusta či zelí. Je vhodná na kořenění pokrmů se zeleninou, rybami, houbami, při rožnění skopového masa, do omáček či slaných specialit. Používá se též jako přírodní potravinářské barvivo - žluté. Odvaha použít „čertovo lejno“ v kuchyni se určitě vyplatí. 

 

                                                                   

 Návod k použití: vysypte špetku asafoetidy do rozpáleného oleje, cca. 2 sekundy před přidáním dalšího koření.

 

 Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné, nejlépe tmavé nádobě.

 Země původu: Indie

 Obsah balení: 25g

 

 Toto koření je také velmi výborné k dochucení salátů.

 

 Sambaro - Indický zelný salát

 Budeme potřebovat: 600g bílého zelí, 1 mrkev, 2 lžíce rostl.oleje, 1 lžíce hořč.semínka, 3 listy citronové trávy, 1 lžíce rozsekaných zel. chilli papriček, 1 lžíce soli (dle chuti), 2 lžíce cit.šťávy, hrst listů koriandru, 1 lžíce asafoetidy (čertova lejna)

 Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka. Jakmile vypukají  (jako popcorn), přidáme čertovo lejno, citronovou trávu, rozsekané zelené čili papričky a restujeme asi 30 sekund. Poté přidáme citronovou šťávu a sůl.
Všechno na mírném ohni dobře promícháme a přidáme zelí a mrkev.
Stále na mírném ohni dobře promícháme - asi 2 minuty.
Podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu a sundáme ze sporáku.
Podáváme při pokojové teplotě, posypané nasekanými čerstvými lístky koriandru.

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení