Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 1500 Kč. Těšit se můžete na tuto bavlněnou tašku BioVara.

Bazalka pravá - nať

Kód: SALSPS890M1000 SALSPS890M30 SALSPS890M180 SALSPS890M350 SALSPS890M80 Zvolte variantu
299 Kč 29 Kč 99 Kč 149 Kč 49 Kč od 29 Kč
Do týdne Do týdne Skladem (1 ks) Do týdne Skladem (> 5 ks) Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
28.6.2021 28.6.2021 22.6.2021 28.6.2021 22.6.2021 Zvolte variantu
Bazalka pravá, lat. Ocimum basilicum, je bylina výrazné chuti a vůně. Vůni má aromatickou po mentolu. Chuť je jemně kořeněná, až palčivá. Zmínky o jejím původu jsou již ve staroindických mýtech a legendách ze 4. až 6. století. Pěstuje se po celém světě

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bazalka pravá, lat. Ocimum basilicum, je bylina výrazné chuti a vůně. Vůni má aromatickou po mentolu. Chuť je jemně kořeněná, až palčivá. Zmínky o jejím původu jsou již ve staroindických mýtech a legendách ze 4. až 6. století. Pěstuje se po celém světě a za stovky let bylo vyšlechtěno až 60 různých kulturních forem této rostliny. Do Evropy se ale dostala až v 16. století.

Používá se jako dekorativní a okrasná rostlina, v gastronomii, ale uplatnění nachází i v domácí kosmetice a ve fytoterapii, destiláty z natě slouží k výrobě parfémů a éterických olejů, taktéž jako přirozený odpuzovač hmyzu.

Nejčastěji používanou a nejvíce pěstovanou ve světě i u nás je bazalka pravá. V Itálii patří mezi základní koření, které je neodmyslitelnou součásti každé kuchyně a téměř každého pokrmu.

Použití v kuchyni:

  • k přípravě salátů,
  • sušená bazalka jako koření zejména na maso, ryby, luštěniny,
  • k ochucování tvarohu a uzenin,
  • do polévek a omáček.

Prospěch pro organismus:

  • pozitivní vliv na mentální a kognitivní činnost,
  • uklidňující, relaxační, podporující spánek,
  • respirační zdraví,
  • krevní oběh.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu a pro individuální použití

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: