Do roku 2021 s novou energií. Jsme nová BioVara. Na co se můžete těšit? Více zde. :-)

Chlorella a Spirulina

Spirulina je zažitý lidový název pro přípravky vyrobené převážně ze dvou druhů sinic. Tím přispívají ke zlepšení kardiovaskulárních onemocnění, artritidy, ztráty svalové výkonnosti a degenerativního onemocnění oka, mozku a nervové soustavy.

Chlorella a Spirulina jsou sladkovodní jednobuněčné zelené řasy 

Spirulina je zažitý lidový název pro přípravky vyrobené převážně ze dvou druhů sinic. Tím přispívají ke zlepšení kardiovaskulárních onemocnění, artritidy, ztráty svalové výkonnosti a degenerativního onemocnění oka, mozku a nervové soustavy. Zároveň je silným antioxidantem a detoxikantem organismu, podporuje krvetvorbu a stabilizuje hladinu krevního cukru.

Chlorella a Spirulina obsahují:

  • bílkoviny
  • sacharidy
  • tuky

Je velmi bohatým zdrojem esenciálních (pro tělo nezbytných) aminokyselin, vlákniny.

Chlorella a Spirulina obsahují řadu vitamínů:

  • B1
  • B2
  • B3
  • B5
  • B6
  • kyselinu listovou
  • B12
  • C
  • E a betakaroten - provitamín A)

Mnoho minerálů (železo, vápník, hořčík, draslík, jód, selen, chrom a zinek). 

Chlorella, Spirulina na sebe umí navázat toxiny a jedy ve střevě, hlavně těžké kovy, které se pak vyloučí stolicí ven a nevstřebávají se zpět do krve. Proto se používá zejména k detoxikaci organismu, čistí trávicí ústrojí a podporuje vylučování. Dále zmírňuje záněty, urychluje hojení ran, vyživuje dásně, napomáhá hojení ran, snižuje hladinu cholesterolu, zvyšuje imunitu, působí silně probioticky, proto je vhodná i jako detoxikační kúra při užívání léků typu antibiotik. Používá se preventivně proti rakovině tlustého střeva, díky DNA, RNA a dalším látkám podporuje regeneraci jaterních tkání. V chlorelle se nachází také betakaroten, který svými antioxidačními účinky chrání buňky před působením volných radikálů. Doporučuje se také při jarní únavě.

Tyto vlastnosti předurčují chlorellu pro použití, kde potřebujeme udržet vysokou výkonnost a stabilitu organismu a nejen tam. Nové studie ukazují, že moderní člověk se během několika let bez GREEN FOOD pravděpodobně neobejde. Civilizační vlivy a okolí plné toxických látek, plní naše těla a jak se zdá momentálně nejúčinnější prevencí vůči tomuto, jsou ZELENÉ POTRAVINY v čele s Chlorellou a spirulinou . Tyto umožňují efektivně toxické látky a volné radikály z těla odbourávat a zároveň dodávají látky potřebné, které se v naší stravě vyskytují minimálně.

Chlorellu, Spirulinu užíváme všude tam kde potřebujeme:

  • vyčistit organismus
  • zvýšit odolnost vůči infekcím a virům
  • zvýšit fyzickoui i psychickou výkonnost organismu
  • preventivně chránit před civilizačními chorobami - především kardiovaskulárního systému
  • pomáhá při diabetu reguluje hladinu cukru a cholesterolu v krvi
  • reguluje tlak krve

Vzhledem k mystifikaci mnoha prodejců, jimž evidentně scházejí elementární znalosti taxonomie chlorelly malé vysvětlení:

Mnohdy na internetu se lze setkat z odkazem, že chlorella pyrenoidosa je účinnější než chlorella vulgaris. Což samo o sobě vypovídá o nedůvěryhodnosti prodejce. Jelikož chlorella vulgaris je název rodový, jenž obsahuje asi 10 druhů chlorelly pyrenoidosa, kessleri atd. V této chvíli se do ČR dováží pyrenoidosa výhradně z asijských trhů. Bohužel, minimum firem nabízí chlorellu dezintegrovanou (tedy s rozrušenou buněčnou stěnou). Využitelnost takovéto chlorelly je prakticky nulová, jediným efektem je mechanické čištění střeva. Nabízíme kvalitní dezintegrovanou chlorellu kessleri, jejíž využitelnost je až 90% biomasy.