Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 1500 Kč. Těšit se můžete na tuto bavlněnou tašku BioVara.

Zelené potraviny pro zdravé tělo

Zelené potraviny pro zdravé tělo i pleť aneb když je jídlo našim lékem. Rostliny obsahují nejen vitamíny a minerály, ale stovky dalších látek. Zvláště výjmečné místo zaujímají zelené potraviny. Jak napovídá jejich název, jde o zelené rostliny, většinou výhonky obilovin, luštěnin či zelené řasy, které obsahují mimořádně účinný koktejl živin -minerálů, enzymů, chlorofylu vitamínů, a dalších. Konzumují se buď ve formě čerstvých šťáv nebo se suší a melou na prášek, který slouží k přípravě nápojů nebo se přidává do jídla. Protože jsou zhotoveny z rostlin, obsahují všechny živiny v ideálních poměrech nutných pro jejich správné vstřebávání a využití. Ze sušené šťávy mladého ječmene či pšenice si můžete udělat pleťovou masku a Vaše unavená pleť dostane vitamínovou bombu.

Alfa alfa (vojtěška setá)

Obsahuje vysoký obsah bílkovin 33g/100g a vitamínů. Za zmínku stojí především obsah vitamínu D ( v takovém množství je pouze v rybím tuku) a další B6, A, E, D, K, minerály a chlorofyl.

Alfalfa díky svému vysokému podílu bílkovin přispívá k růstu svalové hmoty a jejímu udržení. Je tedy skvělým doplňkem především pro sportovce a fyzicky vytížené těžce pracující osoby. Bílkoviny společně s vitamínem D také přispívají k udržení normálního stavu kostí. Vojtěška má vliv na zdraví našich vlasů a nehtů.

Alfalfa podporuje metabolismus což může mít pozitivní vliv na řízení naší hmotnosti. Přispívá k ženskému sexuálnímu zdraví a zejména v době menopauzy je její užívání vhodné. Tradičně jsou známy její osvěžující účinky na organismus, pomáhá při vyčerpání a přináší  vitalitu. Schopnost stabilizovat hladinu cukru v krvi ocení především diabetici.

Tradičně užívána jako prospěšná zdraví dolních močových cest. Lze využít k doplnění vitamínu D. Vitamín D si naše tělo vytváří samo na základě intenzity slunečního záření, proto je ho především v zimě a na jaře, ve spojení s nedostatečnou konzumací ryb v našich podmínkách nedostatek.

Mladý zelený ječmen 

Mladý zelený ječmen se stejně jako ostatní zelené potraviny užívá především k alkalizaci zakyseleného organismu. Jde o komplexní tonikum sloužící k doplnění minerálů a vitamínů z přírodního zdroje.

Pomáhá tělu správně fungovat a vylepšuje celkový stav organismu. Mladý zelený ječmen je účinný antioxidant. Užíváním ječmene prospějete zdraví svých jater a žlučníku.

Z vitaminů obsahuje nejvíce vitaminu B6 . Ten přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, k normální syntéze cysteinu, která je odpovědná za odbourávání odpadních látek v játrech, tvorbu a vylučování žluči. Velmi důležitý vitamin B6 přispívá k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti, tvorbě červených krvinek, funkci imunitního systému a dále k regulaci hormonální aktivity a snižování únavy a vyčerpání.

Druhý nejvíce zastoupený vitamin K přispívá k normálnímu stavu kostí a srážlivosti krve.

Vitamin C pak přispívá k tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Důležitý je jeho příspěvek pro ochranu buněk před oxidativním stresem, pro snížení míry únavy a vyčerpání a regeneraci redukované formy vitaminu E. Užívání mladého zeleného ječmene je vhodné při zátěži organismu, jelikož vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Další funkcí vitaminu C jezvyšování vstřebávání železa.

Vitamin C stejně jako vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu. Vhodné je proto zahrnutí mladého zeleného ječmene do dietních plánů. S nadsázkou můžeme říci, že vám ječmen opět navrátí mládí.

Mladá pšenice

Mladá pšenice a její účinky jsou totožné s Mladým ječmenem. Jediné rozdíly jsou chuť, jelikož chuť mladého ječmene nemusí být pro všechny příjemná, zatímco mladá pšenice se může zdá vyhovující. Tento aspekt je velmi subjektivní, nicméně velmi ulehčuje užívání. Dalším rozdílem oproti mladému ječmenu je větší vliv na metabolismus a to především jeho zrychlení. Díky tomu se pšenice více hodí při dietních plánech a při chronické únavě.

Jemný zelený prášek vyrobený z mladé pšenice je skvělou volbou pro náš organismus. Díky jeho nenapodobitelné kombinaci účinných látek dokáže působit alkalizačně a svede upravovat životně důležité procesy v lidském těle.

Mladá pšenice je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě. Mladá pšenice obsahuje betakaroten, vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, niacín, biotin, kyselinu listovou, široké spektrum aminokyselin: Alanín, Methionín, Arginín, Fenylalanín, Prolín, Serín, Glycín, Treonín, Histidín, Tyrosín, Izoleucín, Valín, Leucín, Lyzín, Kyselina aspartamová, Kyselina glutamová. Minerály jako draslík hořčík, křemík, zinek, vápník, ale především enzymy a chlorofyl

Mladá pšenice je zdrojem chlorofylu a důležité kyseliny listové. Tapřispívá k růstu zárodečných tkání během těhotenství, podílí se na procesu dělení buněk a snížení míry únavy a vyčerpání. Tedy především pro budoucí maminky je mladá pšenice vhodným doplňkem stravy. Avšak nejen to – kyselina listová přispívá k normální syntéze aminokyselin, krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnosti a funkci imunitního systému.

Spirulina

Spirulina není řasa, jak bývá mnohde tvrzeno. Spirulina je vláknitá sinice, žijící v tropických jezerech Afriky, Asie a Jižní Ameriky. Dnes většina světové produkce na GREEN FOOD pochází z Japonska.

Spirulina je známá jako účinný antioxidant. Antioxidanty jsou látky, které neutralizují volné radikály v těle, snižují jejich počet a napomáhají předcházet jejich vzniku. Dále spirulina podporuje přirozenou obrany schopnost organismu. Užívat je vhodné spirulinu při redukčních dietách, jelikož má schopnost řídit naši hmotnost i apetit. Pomůže nám hubnout a mít  váhu pod kontrolou. Zároveň nebudeme hubnout důležitou svalovou hmotu, kterou nám pomůže naopak udržet. Jedním z častých problémů populace patří vysoká hladina cukru v krvi, tu nám spirulina udržuje ve správné normální hladině. Obohaťte svůj jídelníček o tuto jedinečnou potravinu přinášející vitalitu. S nadsázkou můžeme říci, že Vám opět navrátí mládí.

 

Chlorella

Chlorella - Chlorella je sladkovodní řasa rostoucí v mírném pásmu v těch nejčistších minerálních vodách. Nyní již je běžně pěstována a díky svým vlastnostem známa po celém světě. Chlorella obsahuje soubor aminokyselin, vitamínů, minerálu a stopových prvků. Díky svým jedinečným vlastnostem dokáže účinně detoxikovat  organismus od toxických látek a volných radikálů. Tradiční je užívání chlorelly v Japonsku, kde byla podávána obyvatelstvu po útocích jadernými bombami na konci druhé světové války, pro její čistící schopnosti. Je známa vysokým obsahem chlorofilu, kterého má nejvíce ze všech známých rostlin. Jedinečnost chlorelly spočívá v obsahu růstového faktoru CGF (Chlorella growth factor), který byl izolován Dr. Fujimakim z Japonska.

Nopal

Nopál je tradiční mexický kaktus, moderní vědou objevený teprve nedávno. Obsah endemických látek  v nopálu, z něj dělá "superfood" budoucnosti.

Nopál pochází původně z Mexika, kde byl Aztéky kultivován a hojně užíván. Prostřednictvím španělských a portugalských námořníků, byl zavlečen k středozemnímu moři a do celého světa.

Tradiční fytoterapeutické využití nopálu je velmi široké a v přírodě nacházíme jen těžko podobnou rostlinu. Nopál umožňuje kontrolovat a regulovat tělesnou hmotnost. Nopál je schopen kontrolovat metabolismus glukózy a tuků v těle. Tudíž přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.

Zajímavé je, že nopál zabraňuje kocovině.