Zpět na výpis článků

RAW Pop cake

První vlaštovkou našich RAW RECEPTŮ je RAW Pop cake - to musíš prostě ochutnat!
RAW POP CAKE_1.jpg

Podzim pomalinku střídá zima, ale my se ještě stále můžeme těšit z potravin, na které je zejména podzim tolik bohatý. Fíky, datle, vlašské ořechy, mák a banán - jedinečná kombinace. A abychom si udělali radost i něčím vláčnějším a lahodným (a také trochu zavzpomínali na léto), zapojíme do procesu maliny. Ptáte se, co z těchto ingrediencí může vzejít? Přece výborný RAW Pop cake!

Na korpus budeme potřebovat:

1/2 balíčku datlí
100 g mletéko máku
2 hrsti drcených vlašských ořechů
1/2 banánu

Na krém budeme potřebovat:

2 banány
1 hrneček malin
1 lžíci citrónové šťávy
trošku citrónové kůry na provonění
na ozdobu malinko rozdrcených ořechů či celých malin

Postup: 

Připravte si 1/2 balíčku fíků, které řádně rozmixujte. Přidejte mletý mák, vlašské ořechy (můžete použít ořechy podle vlastní chuti) a půlku banánu. Vše promíchejte, rozmixujte a "uhňácejte" tak, aby vznikla pevná hmota - korpus. Korpus poté vtlačte do formy na dort (pokud nevlastníte speciální kuchařské pomůcky pro "uhňácaní", přivolejte na pomoc obyčejnou skleničku). Korpus nechte odpočinout a vrhněte se na krém. Rozmačkejte 2 banány s malinami (čím méně dáte malin, tím bude krém pevnější a nepoteče vám). Maliny jsou nejlepší čerstvé, ale můžete použít i mražené nebo konzervované. Podle konzistence uvidíte, jak je krém tuhý nebo řídký a dle toho zapojte vlastní fantazii. Přidejte oříšky, citrónovou šťávu a kůru. Když se vám i přesto bude zdát krém příliš řídký, sáhněte po mascarpone nebo želatině. Krémem potřete celý korpus. Až máte hotovo, můžete vršek dortu ozdobit celými malinami, oříšky nebo mátou. Nakonec Pop cake vložte do lednice a počkejte 24 hodin. Věřte nám, že čekání stojí za to!

Raw Pop Cake