Datle

Sušené datle – mlsat můžete i zdravě

I datlovník, jehož plody datle tak rádi mlsáme, má svůj původ v Asii. Snad to byla Mezopotámie, odkud se datle, podobně jako fík, rozšířili až do Středomoří. U nás jsou datle považovány za pochoutky na slavnostní stoly. Není divu, díky své výrazné a sladké chuti jde o opravdové pochutiny.

Sušené datle a zdraví

A co sušené datle a zdravá výživa? I když jsou datle považovány za pochoutku, co nás povzbudí, někteří lékaři datle považují i za prostředek ke klidnému usínání. Jak už víte, jsou sladké – obsahují tedy hodně sacharidů a také cukry. Podporují koncentraci a dodají energii při velkých výdejích – třeba při sportu – neobejdou se bez nich turisti na dálkových pochodech a cyklisti. Z čerstvých datlí získáte Sirup, který bude skvělou náhradou cukru. Datle pomáhají kostem, zubům, nehtům i vlasům.

Co obsahují sušené datle?

Sušené datle jsou skvělý základ pro raw dezerty. Šetrně zpracovaní pro dlouhodobé skladování, zajišťuje, že takto sušené ovoce udrží překvapivě velké množství obsažených látek, vitamínů, aroma a chuti. Proto jsou vyhlášenou lahůdkou i sušené datle. Sušené ovoce zajistí maximální požitek, ať už je budete mlsat jen tak večer u televize, využívat jako zdravé potraviny nebo je budete podávat ke slavnostnímu stolu na vánoce.