Granátové jablko

Sušená granátová jablka – mlsat můžete i zdravě

Granátové jablko je ovoce atraktivního vzhledu, které je silně aromatické. Jako další podobné u nás oblíbené pochutiny i granátovník a jeho plody mají svůj původ ve Středomoří. Dužnatá část obsahuje i několik set semen plných vitamínů. Granátové jablko je tedy vhodné pro všechny sportovce nebo fyzicky pracující lidi.

Granátová jablka patří mezi zdravé potraviny: jsou plné vitaminů, upravují krevní tlak, posilují imunní systém (proto je dobré si jich dopřát zejména na podzim). Umějí zklidnit podrážděný žaludek, vnitřní blány mezi jednotlivými díly jablka jsou zase dobré na trávení. Ale přes všechno, co pro nás zdravá výživa znamená, na granátovém jablku nejvíce oceňujeme dráždivou chuť a svůdný vzhled. Ne nadarmo je jablko (marhaník) spojováno s hojností, plodností a mimozemským rájem.

Granátové jablko jako sušené ovoce?

Díky tuhé slupce patří granátová jablka mezi snadno skladovatelné potraviny. Ale jsou skvělé i jako sušené ovoce. Sušená sladkokyselá jadérka granátového jablka jsou ale výborná jako křupavá pochoutka při jakékoliv příležitosti. Určitě jsou vhodnější pro večerní mlsání než bonbóny nebo brambůrky.