Japan Kokeicha
Kód: SALSPS538M1000 SALSPS538M50 SALSPS538M150 SALSPS538M300 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Japan Kokeicha je velice zajímavý zelený čaj se zvláštním způsobem zpracování. Nazývá se také špagetový čaj. Základem pro jeho výrobu je práškový čaj nejvyšší kvality – Japan Matcha. Ten je smíchán s vodou a rýžovým škrobem do hladké pasty, která je poté protlačována přes milimetrové síto. Tím vznikají jehličky podobné jehličkám borovice. Rýžový škrob zde plní funkci pojiva, ale dodává i zaoblené, hedvábné textury chuti. Nálev je barvy svěže zelené.
Zajímavostí je, že se zakalí díky postupně se rozpadajícím jehličkám. Chuť je nasládlá, velice svěží, až nakyslá, s doprovodem specifického aroma. Japan Kokeicha je raritní čaj, který ocení spíše zkušení čajomilové s douškem smyslu pro experimenty.
Zelený čaj zná lidstvo více jak pět tisíc let a je vnímán jako základní čaj. Největšími producenty jsou Čína a Japonsko. Je součástí východní medicíny, kde mu přisuzují až magické účinky. Spojován je s mnoha rituály i kulturními tradicemi, zejména v zemích jihovýchodní Asie. Obecně má zelený čaj svěží vůni a jemnější chuť než čaj černý. Sušené lístky by měly být zelené, pevné a lesklé. Jedná se o čaj, který prošel minimální oxidací.
Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.
Doporučená příprava:
Dvě čajové lžičky (6 g) přelijeme 500 ml vody o teplotě 80 °C a louhujeme 3–5 min., poté scedíme a podáváme. Z tohoto čaje lze připravit jeden až dva nálevy. S druhým nálevem doporučujeme zbytek jehliček rozmíchat časenem – bambusovou metličkou.
Zákonné zařazení: Čaj pravý zelený ochucený
Složení: Japan Matcha, rýžový škrob.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.