Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Jidášovo ucho

Kód: SALSPS581M100 SALSPS581M1000 SALSPS581M50 SALSPS581M200 Zvolte variantu
119 Kč 899 Kč 59 Kč 209 Kč od 59 Kč
Do týdne Do týdne Do týdne Do týdne Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
9.8.2021 9.8.2021 9.8.2021 9.8.2021 Zvolte variantu
Jidášovo ucho (lat. Hirneola auricula judae) je hojně rostoucí houba rosolovitého, jemného, až lepkavého povrchu. Dlouho byla považována za nejedlou houbu a nebyla zpracovávána jako pokrm. Až ve dvacátém století si začala vybojovávat své místo. Jidášovo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jidášovo ucho (lat. Hirneola auricula judae) je hojně rostoucí houba rosolovitého, jemného, až lepkavého povrchu. Dlouho byla považována za nejedlou houbu a nebyla zpracovávána jako pokrm. Až ve dvacátém století si začala vybojovávat své místo. Jidášovo ucho roste po celém světě. Roste na starším dřevě, nejčastěji na kmenech bezu. Název pramení z mínění, že právě na bezu se oběsil zrádce Jidáš Iškariotský. Od bezu pramení také jeho další název Bolcovitka bezová. Zatímco na západě není Jidášovo ucho příliš konzumováno, v Číně je velice ceněno, a to nejen v gastronomii.

Houby jako Jidášovo ucho, Hlíva ústřičná a Shiitake jsou velice vhodným doplňkem stravy pro svou vynikající chuť. Právě díky vynikající chuti lze nenásilně tyto houby přidávat a obohacovat s nimi běžné pokrmy, a maximálně tak využít jejich vlastností.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční užití: Jidášovo ucho je nutné před konzumací nechat projít varem. Používá se do pikantních směsí s masem, do polévek, do zelného salátu, jako pochutina má širokou škálu využitelnosti. Vzhledem ke schopnosti pohlcovat vlhkost se například namletý výborně hodí na zahušťování polévek a omáček.

Surovina pro individuální použití

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: