Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 1500 Kč. Těšit se můžete na tuto bavlněnou tašku BioVara.

Kari indické

Kód: SALSPS1524M100 SALSPS1524M250 SALSPS1524M1000 SALSPS1524M500 Zvolte variantu
Neohodnoceno
79 Kč 189 Kč 679 Kč 359 Kč od 79 Kč
Skladem (4 ks) Skladem (2 ks) Do týdne Do týdne Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.3.2021 5.3.2021 11.3.2021 11.3.2021 Zvolte variantu
Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohot...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.

Složení: Kurkuma, pepř, pískavice, fenykl, kmín, koriandr, zázvor, cukr, sůl (max. 10 %).

Použití:
Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí.

Kuře s rýží na kari – na dvě porce potřebujeme:

  • 1–2 ks kuřecích prsou – dle velikosti,
  • ½ šálku dlouhozrnné rýže,
  • 1 šálek kuřecího vývaru,
  • 1–1,5 lžíce kari indického,
  • ½ lžíce mletého chilli,
  • 3 lžíce sekané cibule,
  • 2 lžíce mletého česneku,
  • ½ lžíce sekané červené papriky.

Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: