Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Kešu ořechy BIO 1 kg Vitalvibe

Kód: VIT140-112
749 Kč 74,90 Kč / 100 g
Do týdne
Můžeme doručit do:
4.11.2021

Energeticky vydatné a výživné plody. Vynikající smetanová chuť . Šetrně zpracované.

Detailní informace

Detailní popis produktu

VÝHODY PRO VAŠE ZDRAVÍ

  • přírodní zdroj kvalitních bílkovin a zdravých tuků 
  • 100 % natural, BIO kvalita, bez GMO
  • šetrné zpracování, nepražené – uchování vysokých výživových hodnot 
  • nejvyšší možná kvalita – velké lahodné plody, skvělá chuť

 

POUŽITÍ

  • jako svačinka samotné nebo spolu s dalšími sušenými plody
  • k výrobě ořechového mléka a másla 
  • jako základ RAW dezertů a veganských pokrmů
  • vhodné pro sportovce, těhotné i kojící ženy, paleo stravu i nízkosacharidovou ketodietu
  • skvělý zdroj energie pro vegany

 

Dopřejte si kešu ořechy v té nejlepší BIO kvalitě, která je vůbec možná! Díky pěstování ekologickými postupy a šetrnému způsobu zpracování máte jistotu, že ty od nás neobsahují žádné rizikové látky. 

Nechte se pozitivně překvapit velkými křupavými plody, které si zachovávají svou typicky lahodnou chuť a nutriční bohatství v komplexní škále. Pravidelnou konzumací kešu oříšků podpoříte svoje zdraví, vitalitu a krásu.

Kešu ořechy jsou lahodné skořápkové plody ledvinovníku západního (Anacardium occidentale), původem ze severovýchodní Brazílie. V 16. století tuto plodinu portugalští mořeplavci rozšířili do dalších tropických zemí se suchým podnebím, jako je Afrika a pobřeží Indie, kde jsou pěstovány až do současnosti. 



V ČEM JSOU KEŠU OŘECHY SKVĚLÉ?

Kešu ořechy obsahují množství zdraví prospěšných tuků, vitamínů, minerálů a vlákniny. Hodí se perfektně pro každodenní doplnění proteinů, což ocení nejen lidé na rostlinné stravě, ale také například lidé na redukční dietě 

Věděli jste, že ve 100 g kešu se ukrývá až 260 mg hořčíku? Takové množství v kombinaci s vitamíny B1 a B2 svědčí nervové soustavě. Kromě toho jsou také bohatým zdrojem minerálních látek, jako je například železo, vápník, draslík, sodík a fosfor. Obsahují prospěšné nenasycené mastné kyselinya a esenciální aminokyseliny, z nichž nejvýznamnější je tryptofan, která slouží jako prekurzor serotoninu. S kešu také doplníte mnoho dalších vitamínů, které jsou důležité pro zdraví celého organismu.

Proč dát přednost BIO ořechům?

Možná se také ptáte, v čem jsou BIO ořechy lepší než ty konvenční. Než si dáte obecně doporučovanou „hrst ořechů denně“, určitě stojí za to dozvědět se o tomto tématu víc. 

Prakticky všechny ořechy mají vysoký obsah tuků. A kvůli tomu velmi snadno vstřebávají agrochemikálie, jejichž kumulace má ekologické dopady i výrazný vliv na náš organismus. Existuje totiž spousta pesticidů a fungicidů, které jsou aplikovány na ořechy poté, co jsou sklizeny ze stromů. 

Například těkavý methylbromid, který se používá na kontrolu populací hmyzích škůdců a hlodavců při skladování, se uvolňuje do atmosféry a poškozuje ozonovou vrstvu. Protože je považován za nebezpečnou chemickou látku, jeho používání bylo v některých zemích dokonce zakázáno.

Běžné kešu bývaly ošetřeny endosulfanem, který se hromadí v životním prostředí a poškozuje hormonální systém veškerých živočichů, kteří ho zkonzumují. 

Biopotraviny patří mezi potraviny s největší možnou zárukou bezpečí.  Množství rizikových látek v biopotravinách z EU je zanedbatelné nebo žádné. To platí obzvláště pro ořechy, kde byl zjištěn velký rozptyl v hodnotách zbytkových pesticidů mezi konvenčními a těmi, které jsou bio. [1]

BIO kvalita je důležitá obzvláště u mandlí a vlašských ořechů. Díky tomu, že mají opravdu vysoký obsah tuků, snadno absorbují škodlivé látky z prostředí. 

Vyplatí se tedy dávat přednost bio ořechům, a to nejen z hlediska ekologie, ale zejména kvůli vašemu dlouhodobému zdraví. 

______________________

Použité zdroje:

[1] https://www.magazinzdravi.cz/eu-temer-zadna-kontaminace-biopotravin-pesticidy



ODKUD NAŠE KEŠU OŘECHY POCHÁZÍ?

Kešu ořechy BIO jsou pěstovány v Západní Africe (konkrétně v Burkině Faso), kde jsou ideální klimatické podmínky pro produkci nejkvalitnějších odrůd. Díky metodám ekologického zemědělství a zpracování šetrnými postupy si zachovávají své výživové bohatství v plné škále.



POUŽITÍ

Využití kešu ořechů je opravdu široké:

  • Mohou sloužit jako pochoutka jen tak samotné nebo v kombinaci s čerstvým či sušeným ovocem. Často se mixují s jinými ořechy a semínky do kaší nebo superbowls.
  • Skvěle se hodí jako základ mnoha raw pochoutek. Inspirujte se v našich receptech.
  • Můžete si z nich udělat domácí rostlinné mléko nebo máslo.  
  • Dochází vám inspirace, jak dochutit pokrmy? Sáhněte po kešu oříšcích. Hodí se vcelku nebo nasekané jako přídavek do sladkých i slaných jídel.

Náš tip: Pokud u oříšků chcete zvýšit stravitelnost a biologickou dostupnost, doporučujeme je na 8 hodin namočit do vody. Změknou a lépe se kousají i tráví. Více o aktivaci plodů se dozvíte v tomto našem videu.



DALŠÍ INFORMACE

Doporučené dávkování:

10–30 gramů (malá hrst) denně

Složení: 

100% nepražené kešu ořechy bio

Nutriční hodnoty

ve 100 g / in 100 g

Energetická hodnota

2 460 kJ / 585 kcal

Tuky

45,2 g

z toho nasycené

7,8 g

Sacharidy

26,6 g

z toho cukry

5,9 g

Vláknina

3,6 g

Bílkoviny

18,2 g

Sodík**

12 mg

 

* referenční hodnoty příjmu

** pouze ve formě přirozeně se vyskytujícího sodíku

Skladování:

Uchovávejte na tmavém, suchém a chladném místě (max. 10°C). Ořechy přirozeně obsahují hodně tuků, při vyšších teplotách mohou být náchylné k žluknutí. 

Obal po použití vždy dobře uzavřete.

 

PARAMETRY

Forma: Ořechy
Země původu: Afrika (Burkina Faso)
Raw: Ne
Vegan: Ano
BIO kvalita Ano

Doplňkové parametry

Kategorie: Kešu ořechy
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: