Do roku 2021 s novou energií. Jsme nová BioVara. Na co se můžete těšit? Více zde. :-)

Čubrica

Kód: SALSPS1527M100 SALSPS1527M250 SALSPS1527M1000 SALSPS1527M500 Zvolte variantu
Neohodnoceno
79 Kč 189 Kč 669 Kč 359 Kč od 79 Kč
Skladem (2 ks) Do týdne Do týdne Do týdne Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
21.1.2021 27.1.2021 27.1.2021 27.1.2021 Zvolte variantu
Čubrica je kořenicí přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o příjemně aromatické koření, které doladí každý pokrm, do kterého jej přidáte. Celá směs má příjemnou chuť a...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čubrica je kořenicí přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o příjemně aromatické koření, které doladí každý pokrm, do kterého jej přidáte. Celá směs má příjemnou chuť a vůni charakteristickou po libečku, celeru i saturejce.

Složení: Sůl (30 %), saturejka, libeček, celer, fenugreek. Obsahuje celer.

Použití:
Čubrica se výborně hodí k masitým i zeleninovým pokrmům. Doporučujeme přidávat do domácích sekaných, zapékané zeleniny, ale i k dochucení luštěnin – zvláště fazolových pokrmů či hustých polévek. Čubrica je vhodná pro grilování.

Bulharská musaka – na čtyři porce potřebujeme:

  • 1 kg brambor (lze použít lilek),
  • 0,5 kg mletého masa,
  • 1 ks cibule,
  • 2 šálky mléka,
  • 4 ks vajec,
  • 0,5 hrnku oleje,
  • 2 lžíce mleté papriky,
  • ½ polévkové lžíce směsi čubrica,
  • 1 lžičku drceného černého pepře,
  • sůl dle chuti.

Postup: Suroviny si očistíme a nakrájíme. Na části oleje osmažíme dozlatova cibuli, poté přidáme mleté maso, pepř, čubricu, papriku, trošku soli a restujeme do zhnědnutí. Poté sundáme z ohně a smícháme s bramborami, dosolíme, přidáme zbytek oleje a pečeme v troubě při 220 °C 45 min. Mezitím si smícháme vajíčko s mlékem, které na směs nalijeme 10 min. před koncem pečení. Pečeme dozlatova.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: