Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 1500 Kč. Těšit se můžete na tuto bavlněnou tašku BioVara.

Koriandr list

Kód: SALSPS1564M100 SALSPS1564M1000 SALSPS1564M20 SALSPS1564M50 SALSPS1564M200 Zvolte variantu
Neohodnoceno
159 Kč 1 199 Kč 39 Kč 89 Kč 289 Kč od 39 Kč
Skladem (2 ks) Do týdne Skladem (2 ks) Do týdne Do týdne Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.3.2021 11.3.2021 5.3.2021 11.3.2021 11.3.2021 Zvolte variantu
Koriandr setý, lat. Coriandrum sativum, je jednoletá rostlina dorůstající výšky až jeden metr. Domovinou mu je západní Asie, dnes planě roste ve Středomoří a od nepaměti je pěstován v Indii, Egyptě i České republice. Lodyha je vzpřímená, bohatě větvená s ...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Koriandr setý, lat. Coriandrum sativum, je jednoletá rostlina dorůstající výšky až jeden metr. Domovinou mu je západní Asie, dnes planě roste ve Středomoří a od nepaměti je pěstován v Indii, Egyptě i České republice. Lodyha je vzpřímená, bohatě větvená s vroubkovanými listy. Kvete v červnu a červenci růžovými, až bílými květy.

Plodem jsou tobolky obsahující semena s příjemnou vůní. Sběrnou částí jsou plody a listy koriandru, které se uplatňují jak v gastronomii jako koření, tak v lidové medicíně. Jedná se o jedno z nejstarších koření, které bylo zaneseno již ve Starém zákoně.

Koriandr přispívá k normální funkci trávicího systému – mírní plynatost, ovlivňuje chuť k jídlu. Má vliv na močové funkce, nervový systém a kardiovaskulární zdraví. Koriandr normalizuje hladinu cholesterolu, podporuje imunitní systém a působí jako antioxidant. Je doporučován pro udržení přirozeného zdraví pokožky.

Použití:
Koriandr list je vhodný zejména k přípravě orientální a mexické kuchyně. Doporučujeme vyzkoušet jako přísadu do indických a mexických jídel, zejména na kuřecí maso, rýži či k přípravě čatní. Dále s ním můžeme dochutit zeleninové saláty či houby.

Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: