Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 1500 Kč. Těšit se můžete na tuto bavlněnou tašku BioVara.

Koriandr list

Kód: SALSPS1564M100 SALSPS1564M1000 SALSPS1564M20 SALSPS1564M50 SALSPS1564M200 Zvolte variantu
159 Kč 1 199 Kč 39 Kč 89 Kč 289 Kč od 39 Kč
Skladem (2 ks) Do týdne Skladem (1 ks) Do týdne Do týdne Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
12.5.2021 18.5.2021 12.5.2021 18.5.2021 18.5.2021 Zvolte variantu
Koriandr setý, lat. Coriandrum sativum, je jednoletá rostlina dorůstající výšky až jeden metr. Domovinou mu je západní Asie, dnes planě roste ve Středomoří a od nepaměti je pěstován v Indii, Egyptě i České republice. Lodyha je vzpřímená, bohatě větvená

Detailní informace

Detailní popis produktu

Koriandr setý, lat. Coriandrum sativum, je jednoletá rostlina dorůstající výšky až jeden metr. Domovinou mu je západní Asie, dnes planě roste ve Středomoří a od nepaměti je pěstován v Indii, Egyptě i České republice. Lodyha je vzpřímená, bohatě větvená s vroubkovanými listy. Kvete v červnu a červenci růžovými, až bílými květy.

Plodem jsou tobolky obsahující semena s příjemnou vůní. Sběrnou částí jsou plody a listy koriandru, které se uplatňují jak v gastronomii jako koření, tak v lidové medicíně. Jedná se o jedno z nejstarších koření, které bylo zaneseno již ve Starém zákoně.

Koriandr přispívá k normální funkci trávicího systému – mírní plynatost, ovlivňuje chuť k jídlu. Má vliv na močové funkce, nervový systém a kardiovaskulární zdraví. Koriandr normalizuje hladinu cholesterolu, podporuje imunitní systém a působí jako antioxidant. Je doporučován pro udržení přirozeného zdraví pokožky.

Použití:
Koriandr list je vhodný zejména k přípravě orientální a mexické kuchyně. Doporučujeme vyzkoušet jako přísadu do indických a mexických jídel, zejména na kuřecí maso, rýži či k přípravě čatní. Dále s ním můžeme dochutit zeleninové saláty či houby.

Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: