Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Masticha + Vitamin D3, 160 kapslí

Kód: 8594181470179
Akce Novinka
Značka: Masticha
1 276 Kč –22 %
Maticha plus Vitamin D3 160 kps
1 276 Kč –22 % 995 Kč 6,22 Kč / 1 ks
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
1.12.2021

Masticha kombinovaná vitaminem D3. Pro normální zažívání, imunitní systém, činnost svalů, stav kostí a zubů. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Masticha+ Vitamin D3, přínosy

  • masticha doplněná čekankovým inulinem (přírodní prebiotikum) pro normální činnost zažívání;
  • cholecalciferol, zdroj Vitaminu D
    • přispívá k normální funkci imunitního systému
    • přispívá k normálnímu vstřebávání/využití vápníku a fosforu a přispívá k normální hladině vápníku v krvi
    • přispívá k udržení normálního stavu kostí
    • přispívá k udržení normální činnosti svalů
    • přispívá k udržení normálního stavu zubů
    • podílí se na procesu dělení buněk

Výrobky Masticlife obsahují certifikovanou originální Chios mastichupřírodní produkt organického zemědělství.

Masticha+ Vitamin D3, obsah balení

Balení: 160 kapslí v dóze
Hmotnost obsahu: hmotnost obsahu 1 kapsle: 440 mg
hmotnost obsahu balení: 70,4 g
Složení 1 kapsle: Originální chios masticha: 175 mg
Inulin z čekanky: 191,8 mg
Vitamin D: 8 ?g (100 % denní referenční hodnoty příjmu)

Masticha+ Vitamin D3, dávkování a užívání

  • 1 kapsle jednou denně
  • Jednotlivou kapsli zapijte vodou nebo džusem.
  • Užívejte před jídlem.

Upozornění

Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy.  Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí!

Co je masticha

Masticha je pryskyřice cíleně získávaná z řečíku lentišku v jižní oblasti ostrova Chios. Jedná se o velmi aromatickou a chuťově výraznou vyzrálou pryskyřici, která vzniká odkapáváním z uměle vytvořených zářezů kmene řečíku.

Masticha sklizená s kmene, větví a z plochy pod stromem se po vytřídění a vyčištění používá ve své originální podobě pryskyřičných krystalů – slz a jako surovina pro další zpracování.

Masticha je jako pryskyřičná míza vylučovaná z kmene a z hlavních větví schinu (Σχίνος je řecký název mastichového stromu – řečíku lentišku). Tato produkce je uměle vyvolána systematickým nařezáním kůry pomocí speciálního nástrojem. Masticha se v řezech objevuje ve formě slz a v kapičkách stéká i na plochu pod stromem.

Vytékající pryskyřice má formu čiré, měkké a lepivé tekutiny. Ta po 15 – 20 dnech tuhne v nepravidelných tvarech. Ztuhlé pryskyřičné krystaly mají zpočátku poněkud hořkou chuť, ale tato hořkost brzy ustupuje. Vyzrálá masticha se vyznačuje silnou dřevito-ovocnou vůní a nasládlou chutí, která je nezaměnitelná.

Stupeň tvrdosti mastichy závisí na okolní teplotě, době, po níž zraje a na velikosti řezu. Plynulý tok pryskyřice vytváří velké, relativně měkké slzy mastichy, zatímco přerušovaný tok vede k malým, ale tvrdším mastichovým slzám.

Masticha

  • napomáhá ústní hygieně
  • přispívá normální činnosti gastrointestinálního traktu

Vitamin D

  • přispívá k normálnímu vstřebávání/využití vápníku a fosforu a přispívá k normální hladině vápníku v krvi
  • přispívá k udržení normálního stavu kostí
  • přispívá k udržení normální činnosti svalů
  • přispívá k udržení normálního stavu zubů
  • přispívá k normální funkci imunitního systému
  • podílí se na procesu dělení buněk

Objev mastichy

Získávání mastichy na ostrově Chios se vyvíjí nejméně dva tisíce let, o čemž vypovídají záznamy starověkých botaniků a historiků. Objev chioské mastichy ale nedokážeme přisoudit konkrétní osobnosti, ani jej přesně datovat. První významné zmínky o mastiše jsou až v dílech Dioscorida a Galéna.

Historie mastichy je velmi bohatá a vypráví o bohatství obchodníků s mastichou i o utrpení obyvatel Chiu. Pro novověk mastichu objevili Janované, kteří zorganizovali produkci v rámci vesnic chráněných před nájezdníky důmyslnou obrannou architekturou a kteří uvedli mastichu jako významnou komoditu tehdejšího světového obchodu. Jedním z významných obchodníků s mastichou té doby byl i Kryštof Kolumbus.

Janovskou organizaci produkce v monopolu, pravidla kultivace mastichových stromů i proces sběr a zpracování mastichy převzali turečtí sultáni a do jisté míry i současná organizace pěstitelů mastichy. Tradiční organickou formou pěstování mastichy je neměnný po několik staletí.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: