CIZRNA 500 g FUDCO
Kód: DNM143Detailní popis produktu
Složení: cizrna beraní
Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1335 kJ / 320 kcal, bílkoviny 21,3 g, sacharidy 49,6 g, z toho cukry 11 g, tuky 5,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1g vláknina 11,7 g, sůl 0,1 g
Příprava: cizrnu vždy máčíme 4-8 hodin. Vaříme minimálně 1-2 hodiny doměkka v neosolené vodě (nejlépe s kmínem, majoránkou či saturejkou). Sůl přidáme až na konci vaření.
Baleno v závodě, který zpracovává ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.
Skladujte: v chladu a suchu
Země původu: Indie
Dovoz z: UK
Obsah balení: 500 g
Distribuce v ČR: DNM company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04
CIZRNA NA ITALSKÝ ZPŮSOB
- 250 gramů cizrny
- jedlá soda
- 2 mrkve
- 1/2 řapíkatého celeru
- 10 cherry rajčátek
- sůl
- pálivá paprika nebo chilli
- čerstvá petrželka dle chuti
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody přidáme jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme a cizrnu propláchneme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Pak přidáme na kostičky nakrájené mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, cizrnu a podlijeme vodou. Vaříme do měkka (zhruba 120 minut, v tlakovém hrnci 35 minut). Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Podáváme samostatně nebo s těstovinami.
HUMMUS
- 500 g cizrny
- 150 g tahini
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžička soli
- 2 lžičky jedlé sody
Cizrnu namočte na noc do vody. Druhý den vodu slijte, cizrnu pořádně propláchněte čistou vodou a vařte s jedlou sodou na mírném plameni 120 - 150 minut. Jedlá soda urychlí změknutí. Vychladlou cizrnu mixujte a postupně přidávejte ledovou vodu, dokud se nevytvoří hustá kaše. Do hladké kaše pak vmíchejte tahini (sezamovou pastu) a ještě chvíli mixujte. Poté přidejte citronovou šťávu a sůl, znovu rozmixujte a ochutnejte.
Doplňkové parametry
Kategorie: | POTRAVINY |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.