Japan Matcha BIO 30 g - Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Japan Matcha 30g

Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800 let zpět...

Zobrazit celý popis

Výrobce:Salvia Paradise s.r.o.
Kód výrobce:Japan Matcha 30g
Katalog. číslo:8595595907664
Hmotnost položky:0.03 kg
Naše cena: 139 Kč vč. DPH
DPH:15%
Počet ks

Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800l et zpět.

Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahujevelké množství antioxidantů.

Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují.

Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené. Právě v této době vzniká největší obsah aminokyselin a antioxidantů.

Čaj matcha se díky aminokyselinám stává sladší. Nejlepší čajové lístky jsou při sklizni vybírány ručně a zpracovávají se v pěti krocích – páření – sušení – třídění – mletí na žulových kamenech.

Před mletím jsou z čaje odstraněny všechny žilky, samotné mletí na nejemnější prach probíhá tempem 40g za hodinu. Dojde tak k dokonalému rozrušení membrán buněk v čaji a tím maximální vstřebatelnosti aminokyselin a antioxidantů. Z čaje neuniknou žádné látky tak jako při nálevu, jelikož konzumujeme pěnu i s čajovými lístky.

Kvalitní Matcha je jemný, hladký a mírně sladce chutnající s minimálním náznakem trpkosti. Sladká chuť pochází z přirozeně se vyskytující L-theanin aminokyseliny a rostlinných vláken. Naše Matcha obsahuje kolem 16.84 mg/g L-theaninu  (tato hodnota se mění s každou sklizní, nakupujeme však matchu této kvality).

Popíjení čaje matcha vnáší energii pro tělo i mysl. Narozdíl od ostatních čajů má matcha díky zatemňování vedle kofeinu i vysoký obsah teofylinu, který prodlužuje stimulační účinek až na 6 hodin. Vzhledem k obsahovým L-theaninových aminokyselinám doplňuje energii, tudíž kofein po odeznění účinku nevyčerpává, tak jako u kávy.

Matcha má výbornou sladce smetanovou naturální chuť, z které je cítit příroda japonských svahů. Díky přípravě pouze do misky a úplnému rozpuštění čajového  listu, vydrží i malá váha čaje velmi dlouho.

Příprava: Matcha má svůj zcela specifický typ přípravy.

Připravuje se nejlépe do misky – ČAVAN, do které vložíme dvě až 3 vrchovaté bambusové lžičky – ČAŠAKU (cca běžná čajová lžička). Zalejeme vodou o teplotě max. 75 °C a našleháme bambusovou metličkou – ČASEN do nefritové pěny. Pěna po chviličce zhoustne díky nabobtnání membrán čajového listu a matcha je připravena k podávání.

V domácích podmínkách a bez propriet se čaj připraví v širokém hrnečku, přidáním 100ml 75 °C vody a našleháním malou kvedlačkou.

Čaj z matchy je výborný i jako ledový čaj. Lžičku až lžičku a půl vložíme do shakeru a přidáme 250ml chladné kvalitní vody. Po 30 vteřinách máme vynikající ledový čaj vhodný do parných letních měsíců - lze však užívat po celý rok... Studená příprava pomáhá zachovat prospěšné látky  matchy.

TIP na přípravu: požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2x více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.

Japonský čaj matcha