Kešu ořechy RAW/BIO 1000 g - Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Kešu ořechy RAW/BIO 1000 g

Velké balené kešu ořechů v RAW/BIO kvalitě...

Zobrazit celý popis

Výrobce:Vitalvibe s.r.o.
Katalog. číslo:8595619500437
Hmotnost položky:1 kg
Naše cena: 879 Kč vč. DPH
DPH:15%
Počet ks

Zpracování nezbytné pro Skutečně přírodní™ kešu oříšky je ve srovnání s tradičním "přírodním" zpracováním pomalé, ale vysoká kvalita a nepřekonatelná chuť a vůně jsou nepopiratelné. Jako příklad uveďme, že typické kešu oříšky v Indii jsou zpracovávány rychlostí 12-14 kg na jednoho dělníka za den, zatímco pro Skutečně přírodní™ kešu oříšky se rychlost zpracování pohybuje pouze mezi 4-5kg na dělníka za den. Tento nepoměr přispívá k rozdílu v ceně. "Přírodní" nepražené kešu oříšky jsou však zpracovávány za vysokých teplot (vaření v oleji nebo žíhání plamenem), což ničí mnoho živin plodů.

Proces zpracování:

Popadané kešu ze stromu ledvinovníku západního (Anacardium occidentale) jsou sesbírány a sušeny na slunci po dobu 2-3 dnů než vlhkost klesne přibližně k 10 %. Kešu jsou pak ve skořápce skladovány v dobře větraných místnostech po dobu cca 12 měsíci. Za tuto dobu se může ztratit ještě 2 % vlhkosti. V další fázi procesu jsou skořápky ručně loupány speciálními loupacími stroji používanými v malých továrnách. Jádra jsou stále pokryta tenkou slupkou, v této fázi se začíná se samotným sušením při teplotě do 40°C po dobu cca 14 hodin. V některých případech se využije teplá pára. Vlkhost se díky tomu sníží na 5 %. Poté se slupka ručně odstraňuje a kešu jsou dočišťovány velmi ostrým nožem.

1. obsahují esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)

  • snižují hladinu cholesterolu v krvi
  • redukují rizika kardiovaskulárních chorob
  • přispívají ke správnému fungování nervového systému a tvrobě nervových tkání

2. bohaté na minerály

  • mangan: je nezbytný pro ochranu buněk, pomáhá budovat a udržovat kosti, je potřebný k výrobě energie, váže volné radikály
  • železo: podporuje krvetvorbu
  • zinek: je důležitý pro správnou funkci imunitního systému, pomáhá při hojení ran, pohlcuje volné radikály
  • měď: podílí se na stavbě kostí a lepším využití cukrů, je součástí kolagenu
  • hořčík: nutný pro činnost svalů a funkci nervového systému, pomáha při únavě a při ukládání vápníku
  • fosfor: je nezbytný pro strukturu zubů, kostí a buněčných membrán

3. bohaté na vitamíny

  • spektrum vitamínu B: napomáhají ke správné činnosti nervové soustavy,důležité pro metabolické procesy v těle
  • vitamín K: je nutný ke krevní srážlivosti a zástavě krvácení, je důležitý pro budování a udržování zdravých kostí, přispívá ke snížení úbytku kostní hmoty

4. zdroj antioxidantů

  • zajišťují ochranný efekt pro organismus
  • předcházejí oxidačnímu poškození tkání
  • přispívají k čištění buněk od volných radikálů
  • pomáhají chránit organismus před škodami způsobenými volnými radikály z ovzduší
  • podporují kardiovaskulární systému

 

Nutriční hodnoty / Nutritional Facts - ve 100 g / in 100 g
Energetická hodnota / Energy 2709 kJ/ 647 kcal
Tuky / Fat 53 g
z toho nasycené/ Saturated Fat 25 g
Sacharidy / Carbohydrates 24 g
z toho cukry / Sugars 4 g
Vláknina / Fiber 13 g
Bílkoviny / Protein 18 g
Sůl / Salt** 0,4 g
Draslík / Potassium 460 mg (23 %)*
Železo / Iron 5,5 g (39 %)*
Hořčík / Magnesium 289 mg (77 %)*