Rakytník řešetlákový BIO plod 100 g - Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Rakytník řešetlákový BIO plod 100 g

Rakytník obsahuje vitamín A, C, E a K. Dále obsahuje flavonoidy, karotenoidy, karoteny, kyselinu listovou, provitamín D, fytoncidy, třísloviny, minerální soli (železo, bór, mangan), organické kyseliny...

Zobrazit celý popis

Výrobce:Salvia Paradise s.r.o.
Kód výrobce:Rakytník řešetlákový plod 100g
Katalog. číslo:8595595915881
Hmotnost položky:0.1 kg
Naše cena: 143 Kč vč. DPH
DPH:15%
Doba dodání: Skladem
Počet ks

Rakytník řešetlákový obsahuje nejvíce vitamín A, C, E a K. Rakytní řešetlákový je rostlina známá již ve velice dávné minulusti. Tradičně užívaná v lidovém léčitelství Ruska, Sibiře i některých částí Číny.

Rakytník obsahuje vitamín:

  • A, C, E a K 

Dále obsahuje:

  • flavonoidy
  • karotenoidy
  • karoteny
  • kyselinu listovou
  • provitamín D
  • fytoncidy
  • třísloviny
  • minerální soli (železo, bór, mangan)
  • organické kyseliny
  • nenasycené mastné kyseliny

Vitamínu C má asi 10x více než citrusové plody. Traduje se, že jediný plod rakytníku má toliko vitamínu C, co tělo potřebuje na celý den. Rakytník jako vitamínová bomba je vhodný jako doplněk stravy pro všechny vytížené kategorie ( sportovci, děti, starší lidé ), ale také jako posilující prostředek při namáhavých cestách, udržující koncetraci a bdělost. U rakytníku nebyly zjištěny žádné vedlejší účinky, je vhodný i pro dlouhodobé užívání.

Vysoký obsah účinných látek předurčuje rakytník pro podporu imunitního systémupřispívá k přirozené obranyschopnosti organismu. Rakytník BIO je vhodný pro všechny vytížené osoby – sportovce, děti, starší lidi – a to i k dlouhodobému užívání. 
Poměrně přesně je popsán vliv rakytníku na zažívací ústrojí. Přispívá k udržení normálních funkcí kardiovaskulárního systému. Ve fytoterapii je využíván také jako prostředek prospěšný pro normální zdraví kůže.

Tradiční užití: Lžičku sušeného plodu zalejeme 250ml teplou vody a necháme cca 10 min. louhovat. Plody pro jejich příjemné aroma můžeme přidat i k jakémukoliv čaji a zvýšit tak jeho hodnotu.