Stévie sladká 100 % extrakt prášek 20 g - Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Stévie sladká 100 % extrakt prášek 20g

100% extrakt Stévie sladké, přírodní koncentrované sladidlo. Balení 10g je ekvivalentem 3.2kg řepného cukru...

Zobrazit celý popis

Výrobce:Salvia Paradise s.r.o.
Kód výrobce:Stévie sladká 100 % extrakt prášek 20g
Katalog. číslo:8595595900023
Hmotnost položky:0.2 kg
Naše cena: 189 Kč vč. DPH
DPH:15%
Doba dodání: Skladem
Počet na skladě:Méně než 5 ks
Počet ks

Stévie sladká je trvalka pocházející z Paraguaye a přilehlých končin,kde byla tamějšími indiány používána jako významné a přírodní nekalorické sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. 

Mnohem později se zjistilo, že paraguayští indiáni téměř netrpí kazivostí zubů. Překvapením bylo, že tuto zázračnou vlastnost, snižovat v ústní dutině bakterie způsobující zubní kaz, plak, paradentózu, mají sladivé látky obsažené ve stévii – steviosidy nebo-li steviol-glykosidy. Extrakt ze stévie sladké je vhodný jako úplná náhrada řepného cukru. Má nulovou kalorickou hodnotu a nulový glykemický index. Extrakt ze stévie je tedy vhodný nejen jako běžná náhrada řepného cukru, která prospívá Vaší ústní dutině, ale je též vhodný při dietních plánech či pro diabetiky.

Složení: 100% Extrakt z rostliny Stevia rebaudiana Bertoni s obsahem 91.9% steviosidů.

Bez alkoholu, barviv, vůní, příchutí a konzervačních látek. Stevie sladká obsahuje řadu glykosidů, z nichž je v rostlině nejpočetněji zastoupen steviosid, dále pak rebaudiosid A,B,C,D, dulkosid B a steviolbiosid.

Krom toho je stevie bohatá na vitamíny ( A,C ) a celou řadu minerálních látek ( Ca, Mg, Na, K, Zn ). Sladík originál je komplexní výtažek z rostliny Stevia Rebaudiana, sladík original jsou čištěné 92% steviosidy, z nichž je 50% rebaudiosid A, zbytek tvoří ostatní glykosidy, vitamíny a minerály.

Steviosidy ve Sladíku je senzoricky jsou 320x sladší než-li řepný cukr. Unikátním způsobem šlechtění, selekce rostlin určených na zpracování(náš výrobce si pěstuje vlastní rostliny) a následnému čištění extraktu byly, při doporučeném užití, steviosidy ve sladíku zbaveny své typické nahořklé chuti.

Jelikož rebaudiosid ve velkých koncentracích mnoha lidem chuťově připomíná umělé sladidlo, dělá tento unikátní proces zpracování sladíku komplexně chuťově nejlepší extrakt.