Xylitol  přírodní nízkokalorické sladidlo 250 g - Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Xylitol přírodní nízkokalorické sladidlo 250g

Xylitol 250g je nízkokalorické, naprosto přírodní sladidlo stejné struktury jako řepný cukr, vyrobené z geneticky nemodifikované kukuřice. Žít zdravě, hubnout a zbavit se problémů se zubním kazem...

Zobrazit celý popis

Výrobce:Salvia Paradise s.r.o.
Kód výrobce:Xylitol přírodní nízkokalorické sladidlo 250g
Katalog. číslo:8595595902034
Hmotnost položky:0.25 kg
Naše cena: 129 Kč vč. DPH
DPH:15%
Doba dodání: Skladem
Počet na skladě:Méně než 5 ks
Počet ks

Xylitol námi nabízený je vyráběn z geneticky nemodifikované kukuřice a má čistotu 99,9%.

Xylitol je o 40% méně kalorický než řepný cukr a nemá naprosto žádné vedlejší pachuťe. Kdo nahrazuje cukr xylitolem, snižuje riziko vzniku diabetu II. Xylitol je vynikající prostředek pro boj se zubním kazem. Pozitivních účinků xylitolu je hned několik: ve všech směrech dokáže nahradit řepný cukr. Je vhodný při dietních plánech a jako prevence zubního kazu a osteroporózy. Xylitol lze použít při studené i teplé kuchyni - při pečení, vaření, či slazení nápojů. Xylitol je vhodný pro diabetiky. Má velmi nízký glykemický index a je tělem metabolizován bez inzulinu. Je uváděno, že jako součást diabetické diety lze použít až 50g xylitolu denně.

Je mnoha studiemi prokázáno, že xylitol reminalizuje zubní sklovinu a dokonce i kosti samotné. Zubní kaz je důsledkem reakce mezi bakteriemi a cukry z potravy.

Díky tomu vznikají kyseliny odvápňující zubní sklovinu - zubní kaz. V případě nahrazení cukru xylitolem se tento mechanismus zastavuje a je dokonce nahrazen remineralizačním procesem a zubní tkáň se hojí. Pokud chceme využít tohoto blahodárného účinku na zubní sklovinu, stačí lžičku (cca 3g) rozpustit na jazyku a uchovávat v ústech asi minutu.

Můžeme si xylitol dát například do zubní pasty, nicméně nejjednodušší způsob je úplně nahradit xylitolem řepný cukr a sladit s ním teplé i studené nápoje. Díky tomu jsou zuby s xylitolem v neustálém kontaktu a bakterie způsobující zubní kaz a povlak bez cukrů hynou.