Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 1500 Kč. Těšit se můžete na tuto bavlněnou tašku BioVara.

Pseudo obilniny

Nejprodávanější

Allnature Pohanka BIO 500 g
Allnature Pohanka BIO 500 g
Skladem (> 5)
ALL13237 V
 
59 Kč
Detail
Bio Naklíčená pohanka 250 g
 
139 Kč
Detail
Allnature Quinoa bílá BIO 500 g
Allnature Quinoa bílá BIO 500 g
Skladem (> 5)
ALL13504 V
 
89 Kč
Detail
Allnature Jáhly BIO 500 g
Allnature Jáhly BIO 500 g
Skladem (> 5)
ALL13236 V
 
59 Kč
Detail
Quinoa - quinua loupané semeno
Quinoa - quinua loupané semeno
Skladem
SALSPS1113M150
 
od 69 Kč
Allnature Quinoa černá BIO 500 g
 
89 Kč
Quinoa mletá
Quinoa mletá
Do týdne
SALSPS448
 
od 99 Kč
9 položek celkem
Allnature Jáhly BIO 500 g
59 Kč
ALL13236 V
Allnature Pohanka BIO 500 g
59 Kč
ALL13237 V
Allnature Quinoa bílá BIO 500 g
89 Kč
ALL13504 V
Bio Naklíčená pohanka 250 g
139 Kč
SMA3351
Quinoa - quinua loupané semeno SALSPS1113M150
Quinoa mletá
Quinoa mletá
Do týdne
od 99 Kč
SALSPS448

Pseudoobiloviny jsou vhodná bezlepková dieta

I když jsou pseudoobiloviny obilninám velice podobné a jejich kuchyňské využití je prakticky totožné, z hlediska přírodních věd je mezi obiloviny pravé neřadíme. Neobsahují lepek, proto jsou v případě celiakie vhodné jako dieta. Mezi nejznámější pseudocereálie patří pohanka, která po staletí tvořila základ české kuchyně.

Pohanková kaše je velice sytá

Dnes neprávem zapomenutá potravina byla dříve stálicí jídelníčku. Přitom se do Evropy dostala relativně pozdě, přesto už ve 14. století běžně patřila na stůl nejchudších vrstev. A dnes za to může zdravá výživa, že je pohanka opět v popředí zájmu.

Pohanka snižuje problémy se srdcem i mozkovými příhodami, příznivě ovlivňuje trávení, usnadňuje léčbu hemeroidu. Pohanková mouka a z ní vyrobené jídlo příznivě působí na cévy v celém organismu.

Jáhly a zdraví

Pokud vás zajímá zdravá výživa, možná vás plete označení pro potraviny proso a jáhle, které se používají pro podobné recepty. Není divu. Jáhly jsou produkt, který vzniká loupáním prosa. Proso je bylina podobná obilninám a jáhly jsou jeho oloupaná semena. Jáhly mají vysokou výživnou hodnotu, velký obsah vláknin a používají se na přípravu jáhelníku nebo jáhlové kaše.  Protože proso není obilnina, jáhly neobsahují lepek. Jejich glykemický index je také příznivý.