Rajčata sušená půlená RAW/BIO 1000 g
Kód: SUSENERAJ2Detailní popis produktu
Sušením sice ztratí většinu vody, ale zachovají si stejnou nutriční hodnotu jako v čerstvém stavu (např. vysoký obsah lykopenu, antioxidantů, vlákniny, vitamínů A a C při nízkém podílu sodíku, nasycených tuků, cholesterolu a kalorií). Poprvé byla sušena v Itálii, a to z důvodu jejich uchování na zimu.
Obecně byla čerstvá poprvé pěstována v Mexiku. Po mnoho let předtím byla považována za jedovatá a byla pěstována výhradně pro jejich okrasnou hodnotu. Lykopen v rajčatech přispívá k ochraně proti rakovině a onemocněním srdce. Bylo prokázáno, že strava bohatá na rajčata, přispívá velkou měrou ke snížení rizika rakoviny prostaty. Vitamínu C obsahují rajčata tolik, že dokážou pokrýt jeho denní potřebu až z 40%!
Sušená rajčátka jsou „lipofilní“, což znamená, že jejich nutriční hodnota je zvýšena tím, když se konzumují/vaří společně s tukem, např. s olivovým olejem. Podle studií v sobě nesou mnohem více vlákniny, draslíku, vápníku a železa rajčata sušená než jejich čerstvé sestry.
Sušená rajčata lze využít v nejrůznějších receptech. Můžete si jimi zkusit okořenit vaše oblíbená jídla, např. ve formě kostiček je přidat do míchaného salátu či do vařených fazolí. Budou vám chutnat zaručeně v čemkoliv!
Bez přidaného cukru. Nesířeno. Sušeno na slunci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rajčata |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Váha - cs: | 1000 g |
RAW kvalita - cs: | Ano |
Země původu - cs: | Turecko |
Produkt v BIO kvalitě - cs: | Ano |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.