Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Beránek - zdravá verze velikonoční klasiky, kterou si zamilujete

Velikonoce jsou tady a ač budou i po roce "nestandardní", není důvod si je neudělat hezké. My Vám přinášíme recept na velikonočního beránka, kterého prostě musíte vyzkoušet. Nenajdete v něm bílou mouku ani cukr, ale rozhodně si pochutnáte na vláčném a nadýchaném dezertu, který si zamilujete. Recept je jednoduchý a suroviny nejsou nikterak speciální. Pojďme tedy na to.

6_optimized

Suroviny na jednoho beránka:

* 350 g špaldové mouky
* 4 vejce
* 30 g vanilkového proteinu (lze nahradit viz TIPY na konci receptu)
* 1/2 balíčku kypřícího prášku
* 350 ml mandlového mléka (použila jsem rostlinné ale můžete i klasické)
* 60 g čekankového sirupu (případně sladidlo dle typu stravování)
* 60 g kokosového oleje
* 7 kapek vanilkové esence (lze vynechat)
* hrst rozinek (50 g) a 50 g nadrobno nalámané vysokoprocentní čokolády
* kokosový olej a strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy

1_optimized_1

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu - důkladně vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.

2. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky vyšleháme do pěny s čekankovým sirupem. 

3. Protein přidáme do mléka a také vyšleháme (nebo spojíme v shakeru).

4. Smícháme mouku s kypřícím práškem a vanilkovou esencí. Přidáme žloutky a mléko a spojíme do hladkého těsta. 

5. Poté přidáme rozinky a čokoládu (nemusíte) a opatrně vmícháme sníh z bílků.

6. Pokud chcete beránka dvoubarevného, 2/3 dejte do formy a zbylé těsto smíchejte s 10 g kakaa a 2 lžícemi mléka. Nalijeme do formy a párátkem promícháme, aby se spojila částečně kakaová směs s "bílou".

7. Do předem vyhřáté trouby dáme na 180° péct na 50 minut. Kvalitu propečení vyzkoušíme párátkem/špejlí.

8. Necháme ve formě vychladnout a poté vyklopíme. Beránka můžete posypat na prach rozmixovaným sladidlem nebo polít čokoládovou polevou.

Přejeme dobrou chuť!

4_optimized_1

 

TIP: 

1. Protein můžete nahradit pudinkovým práškem nebo zcela vynechat, ale je nutné přidat sladidlo.

2. Do těsta můžete přidat i goji, nasekané oříšky nebo lyofilizované či sušené ovoce.

Pokud se s námi rozhodnete vařit a péct, nezapomeňte nás označit a použít hashtag #biovararecepty.