Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Cizrnové kari

Cizrna je výborná do salátů, k přípravě humusu či jen tak opečená na chroupání k televizi. Už jste ale zkoušeli udělat z ní plnohodnotný hlavní chod? Cizrna obsahuje spoustu bílkovin a je vhodná pro diabetiky, je to prostě luštěnina plná zdraví.

55042DFE-9964-484B-8950-129486369CD7_1

Suroviny:

* 400 g předvařené cizrny v nálevu
* 1 ks větší cibule
* ½ červené kapie
* ½ sušené chilli papričky
* Špetka drceného kmínu
* Kari indické
* Kari pasta jemná BIO
* 1 lžička Kokosového oleje BIO
* Špetka himalájské soli, pepř
* Jarní cibulka a mungo klíčky na ozdobení

 Postup:

  1. Kokosový olej rozpálíme, přidáme drcený kmín chilli papričku a krátce opečeme.
  2. Přidáme najemno nasekanou cibuli kari a špetku soli.
  3. Po zesklovatění cibule, přidáme kari pastu a zalejeme troškou vody a přidáme nakrájenou kapii.
  4. V této fázi si dáme vařit rýži, kterou několikrát propláchneme, dokud voda nebude čistá a osolíme ji.
  5. Jakmile se začne z pánve odpařovat voda, přidáme cizrnu a opět podusíme v trošce vody. Průběžně ochutnáváme, popřípadě můžeme dochutit ještě kari pastou, solí a pepřem.
  6. Po vypaření vody nám vznikne lehký sosík a takto hotové jídlo můžeme servírovat. Podáváme posypané jarní cibulkou a mungo klíčky.

  

231905143_987983238669348_4067740522423828471_n

 

Dobrou chuť přeje Markéta za tým BioVara :-)

 

Tip: Podávejte s Basmati rýží