Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Hraběnčiny řezy, oblíbená klasika s jablky tentokrát v odlehčené verzi

Pokud máte doma zásobu jablek, a nevíte co s nimi, máme pro vás řešení. Znáte oblíbený dezert - hraběnčiny řezy? My jsme jej pro vás připravili bez použití bílé mouky a cukru, přesto si zachoval skvělou chuť. Tuto odlehčenou verzi neváhejte vyzkoušet a zpříjemnit si tak adventní čas. 

IMG_5131

Suroviny:

Těsto: 
* 4 žloutky
* 180 g špaldové mouky
* 50 g ovesných vloček
* 1/2 balíčku kypřícího prášku
* 50 g čekankového sirupu (nebo sladidla dle typu stravování)
* 80 g Ghee (Ghí, přepuštěné máslo)
* 1 vanilkový pudinkový prášek (lze nahradit ve stejném množství proteinem)

Náplň:
* 400 g jablek
* hrst rozinek
* 1 vrchovatá lžička skořice
* 50 g ořechů (v receptu jsou použity vlašské)
* 3 lžičky čekankového sirupu
* 4 bílky

IMG_5043

Postup: 

1. Troubu předehřejeme na 180°C.

2. Nastrouháme na hrubé straně struhadla jablka. 

IMG_5045

3. Vločky v mixéru rozmixujeme na hladkou mouku a smícháme se špaldovou moukou, kypřícím práškem a vanilkovým pudinkem.

4. Žloutky se sladidlem utřeme, přidáme ghee a 50 g jablečné šťávy z nastrouhaných jablek a smícháme se suchou směsí. Vypracujeme pevné těsto. 

5. Bílky vyšleháme se špetkou soli v pevný sníh. 

IMG_5059

6. Vymazanou formu ghee nebo kokosovým olejem vysypeme moukou/kokosem a větší polovinu těsta rozprostřeme do takto připravené formy. 

7. Dáme vrstvu jablek zbavených přebytečné tekutiny smíchaných se sladidlem, posypeme rozinkami, skořicí a ořechy a celé pokryjeme sněhem z bílků. 

IMG_5060

8. Nahoru na hrubém struhadlem nastrouháme zbytek těsta a dáme péct na 180°C cca 40 minut. 

 

Přejeme dobrou chuť!

Pokud se s námi rozhodnete péct, budeme rádi, když nás označíte na Instagramu #BioVaRaRecepty.

IMG_5115