Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 1500 Kč. Těšit se můžete na tuto bavlněnou tašku BioVara.

Sambal

Kód: SALSPS1644M250 SALSPS1644M1000 SALSPS1644M500 SALSPS1644M50 Zvolte variantu
279 Kč 699 Kč 449 Kč 79 Kč od 79 Kč
Do týdne Na dotaz Do týdne Do týdne Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
28.6.2021 - 28.6.2021 28.6.2021 Zvolte variantu
Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyních jihovýchodní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyních jihovýchodní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Neobsahuje sůl.

Složení: Paprika sladká, chilli, česnek, cibule, kurkuma, bobkový list, fenugreek.

Použití:
Sambal doporučujeme na grilování různých druhů mas, zeleniny nebo do ostrých marinádomáček. Je vhodný i k okamžitému použití – rovnou na hotový pokrm. Dobře se vyjímá na stole vedle soli a pepře.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Výpečky sambal oelek

Na dvě porce potřebujeme:

  • 500 g vepřového boku – bůčku,
  • 5 stroužků česneku,
  • 2 polévkové lžíce koření Sambal,
  • 1 lžičku sójové omáčky,
  • 1 lžičku soli a kmínu,
  • 1–2 cibule,
  • 3 dcl vody,
  • snítku libečku.

Postup: Ze sambalu, deci vody, sójové omáčky, soli, kmínu, libečku a rozdrceného česneku si připravíme marinádu, do které vložíme na kostičky nakrájený bůček. Necháme marinovat cca 1,5 hod. Na dno pekáče si rozprostřeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme marinované kostičky, podlijeme zbytkem vody a pečeme dozlatova. Podáváme s rýží.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: