Poradna

  • Zelené potraviny

    Zelené potraviny

    Zelené potraviny pro zdravé tělo i pleť aneb když je jídlo našim lékem. Rostliny obsahují nejen vitamíny a minerály, ale stovky dalších látek. Zvláště výjmečné místo zaujímají zelené potraviny. Jak napovídá jejich název, jde o zelené rostliny, většinou výhonky obilovin, luštěnin či zelené řasy, které obsahují mimořádně účinný koktejl živin -minerálů, enzymů, chlorofylu vitamínů, a dalších. Konzumují se buď ve formě čerstvých šťáv nebo se suší a melou na prášek, který slouží k přípravě nápojů nebo se přidává do jídla. Protože jsou zhotoveny z rostlin, obsahují všechny živiny v ideálních poměrech nutných pro jejich správné vstřebávání a využití. Ze sušené šťávy mladého ječmene či pšenice si můžete udělat pleťovou masku a Vaše unavená pleť dostane vitamínovou bombu.
  • Chřipka je tu! Jak na ní?

    Chřipka je tu! Jak na ní?

    Česko každou zimu zaplaví epidemie chřipky. Jsou toho plné zprávy a kraj za krajem vyhlašuje epidemickou pohotovost.
  • 4 tipy, jak vybrat sušičku na ovoce

    4 tipy, jak vybrat sušičku na ovoce

    Konec podzimu a počátek zimy byl tradičně na venkově vyhrazen domácím pracím. Zatímco draní takové draní peří nebo tkaní si můžete vyzkoušet maximálně v nějakém národopisném muzeu, sušení ovoce prožívá zaslouženou renesanci. A není divu.
  • 6 potravin, které by neměly chybět na vašem vánočním stole

    6 potravin, které by neměly chybět na vašem vánočním stole

    Vánoce. Magické slovo označující svátky klidu a míru. Ale pro mnohé je to spíše i symbol stresu, utrácení, přejídání se a vůbec nezdravého životního stylu. Přitom se nijak nevylučuje možnost prožít vánoce v klidu a v uvolněné atmosféře. A zároveň si dopřát pochoutky, které si jindy jen tak nemůžete dovolit.
  • Pár rad, jak léčit a předcházet nachlazení

    Pár rad, jak léčit a předcházet nachlazení

    Chřipka, angína, nachlazení a rýma. Čtyři nedobré sudičky, které doprovázejí chladné roční období. A s nimi spřízněná bolest v krku, kašel a ucpaný nos. S podzimem a prvními chladnými dny přichází i sezóna onemocnění spojených s poklesem teploty a nástupem pošmourného a nevlídného počasí.
  • Zásobte se na zimu se sušičkou potravin

    Zásobte se na zimu se sušičkou potravin

    Nastává podzim a s ním přichází kulinářský ráj. Zahrady, sady a dokonce i lesy jsou plné rozmanitých plodů sladkého ovoce, chutné zeleniny, bylin a hub. Mezi sezonní oblíbence patří dýně, řepa, brokolice. Nikdo už si asi nedokáže představit podzim bez jablek, hrušek, hroznů, kapusty či salátu a pórku.
  • Ekologická domácnost
  • Desatero ekologického praní

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5»