Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 1500 Kč. Těšit se můžete na tuto bavlněnou tašku BioVara.

Skořice cejlonská celá

Kód: SALSPS1526M100 SALSPS1526M1000 SALSPS1526M50 SALSPS1526M200 SALSPS1526M400 Zvolte variantu
179 Kč 1 549 Kč 99 Kč 349 Kč 659 Kč od 99 Kč
Skladem (2 ks) Do týdne Skladem (2 ks) Do týdne Do týdne Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
12.5.2021 18.5.2021 12.5.2021 18.5.2021 18.5.2021 Zvolte variantu
Skořicovník pravý (lat. Cinnamomum verum) je středně vysoký strom dorůstající výšky až 15 m. Známý je také jako skořicovník cejlonský s lat. názvem Cinnamomum zeylanicum. Domovinou mu je Srí Lanka a přilehlé pobřeží Indie. Kůra z pravého cejlonského

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skořicovník pravý (lat. Cinnamomum verum) je středně vysoký strom dorůstající výšky až 15 m. Známý je také jako skořicovník cejlonský s lat. názvem Cinnamomum zeylanicum. Domovinou mu je Srí Lanka a přilehlé pobřeží Indie. Kůra z pravého cejlonského skořicovníku poskytuje prvotřídní kvalitu svitků. Skořice se vyznačuje velice příjemnou charakteristickou vůní a chutí s podtónem citrónu.

Skořice má vliv na trávicí pohodlí, žaludek, chuť k jídlu a napomáhá též při potížích s plynatostí. Je doporučována pro podporu respiračního a kardiovaskulárního zdraví, podporuje cirkulaci krve, ovlivňuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Je známo, že skořice působí na reprodukční funkce a močové cesty, přispívá k udržení normálního zdraví kůže a sliznic. Skořice pravá má antioxidační vlastnosti.

Použití:
Skořice pravá je velice oblíbená při vaření, pečení i ve svařeném víně, pudincích, kaších i müsli. U nás se často používá zejména v kombinaci s jablky či hruškami. Je tradiční součástí různých kořenicích směsí používaných v Indii. Je vhodná do chutney (čatní), k masitým pokrmům, do marinád a gurmánských omáček.

Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené.

Původ: Originální skořice pěstovaná na ostrově Cejlon.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: