Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 1500 Kč. Těšit se můžete na tuto bavlněnou tašku BioVara.

Sladík 100% extrakt stévie sladké

Kód: SALSPS219 SALSPS31 Zvolte variantu
159 Kč 99 Kč od 99 Kč 795 Kč / 100 g 990 Kč / 100 g
Skladem (2 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
17.5.2021 17.5.2021 Zvolte variantu
Sladík originál přírodní koncetrované sladidlo se steviolglykosidy z rostliny stévie Balení 10 g je ekvivalentem 3,2 kg řepného cukru. Stévie sladká je trvalka pocházející z Paraguaye a přilehlých končin, kde byla tamějšími indiány používána jako

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sladík originál


přírodní koncetrované sladidlo se steviolglykosidy z rostliny stévie

Balení 10 g je ekvivalentem 3,2 kg řepného cukru.

Stévie sladká je trvalka pocházející z Paraguaye a přilehlých končin, kde byla tamějšími indiány používána jako přírodní nekalorické sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Mnohem později se zjistilo, že paraguayští indiáni téměř netrpí kazivostí zubů. Stévie totiž na rozdíl od běžného cukru nepůsobí kazivost zubů. Sladivé látky obsažené ve stévii se nazývají steviosidy neboli steviolglykosidy.

Steviolglykosidy ze stévie sladké jsou vhodné jako úplná náhrada řepného cukru. Mají nulovou kalorickou hodnotu a nulový glykemický index. Steviolglykosidy ze stévie jsou tedy vhodné nejen jako běžná náhrada řepného cukru, která neškodí vaší ústní dutině, ale jsou též vhodné při dietních plánech či pro diabetiky.


Bez alkoholu, barviv, vůní, příchutí a konzervačních látek.

Stévie sladká obsahuje řadu glykosidů, z nichž je v rostlině nejpočetněji zastoupen steviosid, dále pak rebaudiosid A, B, C, D, dulkosid B a steviolbiosid. Sladík originál je komplexní výtažek z rostliny Stevia rebaudiana, sladík originál jsou čištěné 95% steviosidy, z nichž je 50 % rebaudiosid A, zbytek tvoří ostatní glykosidy, vitamíny a minerály.

Steviosidy ve Sladíku jsou 320× sladší nežli řepný cukr. Unikátním způsobem šlechtění, selekcí rostlin určených na zpracování (náš výrobce si pěstuje vlastní rostliny) a následným čištěním extraktu byly steviosidy ve sladíku zbaveny své typické nahořklé chuti. Jelikož rebaudiosid A ve velkých koncentracích mnoha lidem chuťově připomíná umělé sladidlo, dělá tento unikátní proces zpracování sladíku komplexně chuťově nejlepší produkt.

V Japonsku je stévie uznána jako oficiální sladidlo již 30 let, přičemž dnes je díky svým chuťovým vlastnostem nejzastoupenějším alternativním sladidlem na trhu a jeho obliba každý rok stoupá.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: