Šnekové odšťavňovače

Strana: 1 | 2 | 3Další »

Jak fungují šnekové odšťavňovače

Šnekový odšťavňovač je oproti klasickému odstředivému pomalejší. Jeho odlišení spočívá právě v technologii získávání šťávy. Ovoce nebo zelenina jsou po vhození do odšťavňovače nejdříve rozporcovány na velké kusy. Velkou výhodou šnekového odšťavňovače, kterou ocení zejména ti, co jej používají často, je tedy možnost vkládat do přístroje celé kusy ovoce, aniž byste je museli předem porcovat. V dalším kroku odšťavňovač kusy ovoce rozdrtí na jemné části a ty pak následně lisuje pod velkým tlakem.

Díky tomu, že nedochází k rychlým otáčkám jako při odšťavňování odstředěním, se nevytváří ani nadbytečné teplo. Tímto pomalým lisováním pod velkým tlakem nedochází ke zvyšování teploty a vitamíny a enzymy ve šťávě tak zůstanou díky technologii šnekového odšťavňovače nejlépe zachovány. Příjemnou výhodou šnekových odšťavňovačů v domácnosti je tichý chod, který při přípravě ranního džusu nevzbudí zbytek rodiny.