Infračervená sušička potravin Yden CI IR D5 + 4ks vložka a doprava ZDARMA - Kliknutím zobrazíte detail obrázku.
Dárek k nákupu
TIP

Infračervená sušička potravin Yden CI IR D5

Infračervená sušička potravin Yden D5. Sušička je vyrobena z vysoce kvalitních a odolných materiálů a součástí jsou nerezové sušící tácy...

Zobrazit celý popis

Výrobce:L´Equip
Katalog. číslo:YISD5
Hmotnost položky:8 kg
Naše cena: 14990 Kč vč. DPH
DPH:21%
Doba dodání: Skladem
Počet ks
 

Dárek a doprava ZDARMA 

Objednejte sušičku Yden v našem e-shopu a získejte 4 ks vložek na tekuté potraviny  ZDARMA.

Sušící vložka na tekuté suroviny Yden

Infračervená sušička potravinHlavní předností této nejnovější sušičky Yden 5 je solární mód, který využívá infračerveného záření NIR (Near Infra-Red) a působí na potraviny stejně jako sluneční paprsky.

Infračervené záření pomáhá uchovat v potravinách veškeré vitamíny stejně jako další výživné látky a minerály.

U potravin jako jsou například broskve, působí infračervené záření preventivně proti rozkladu. V tomto nastavení si snadno připravíte svá vlastní vynikající “sluncem” sušená rajčata a ostatní potraviny, které potřebují trochu více slunečního svitu, aby získaly tu správnou chutnou konzistenci a vůni. 

Sušička na potraviny YdenSušení “ve stínu” je tou správnou volbou, když je potřeba potraviny sušit řízenou teplotou a správnou cirkulací vzduchu. Skvělé a ideální nastavení pro RAW recepty jako jsou například zeleninové placky, ovocné pláty atd.

Díky vylepšenému systému teplotní kontroly lze její nastavení řídit a udržovat po celou dobu procesu sušení optimální.
 
Oba sušící programy lze navíc nastavit jak manuálně tak na automatické řízení. Sušička Yden CI IR D5 je jako jediná na trhu vybavena vlhkostním čidlem, které v průběhu procesu sušení monitoruje zbytkovou vlhkost potravin a přizpůsobuje nastavení času a teploty pro optimální výsledek sušení.

Nevíte si rady s ideálním nastavením pro jednotlivé druhy potravin? Nelámejte si hlavu - stačí nastavit automatický režim a sušička se o to postará za vás. Sušení potravin ještě nikdy nebylo tak snadné a zábavné!

Nerezové sušící tácy

Solární sušička Yden CI IR D5 disponuje 5ti vysoce odolnými a hygienickými nerezovými sušícími tácy, plastovým odkapávacím tácem a volitelně také silikonovými vložkami na sušení roztoků a pyré, které můžete u nás také zakoupit.

Díky dokonalému systému cirkulace není pro dosažení rovnoměrného vysušení surovin nutné přehazovat tácy. 

Podle zkušeností zákazníků, kteří sušičku před uvedením na trh testovali, se jedná o nejlepší sušičku, kterou zatím měli možnost vyzkoušet.


Princip sušení pomocí infračerveného záření a jeho výhody

NIR (Near Infrared Ray) je infračervené záření krátké vlnové délky 0,75 - 3 mikrometry, které se nachází mimo oblast infračerveného spektra. Infračervené záření se obecně používá v průmyslu či medicíně díky mnohem vyšší termální využitelnosti než viditelné světlo nebo ultra fialové paprsky.

Když je sušička vedle běžné ohřevné spirály vybavena infračerveným zářičem, který emituje delší vlnění než je ve viditelném světle, záření proniká hluboko do potravin a podporuje vypařování zvýšením osmotického tlaku vlhkosti. Díky tomu dochází k rychlejšímu sušení a současně minimalizaci destrukce výživných látek v potravinách. Reflexní nerezová plocha na zadní straně dvířek sušičky Yden IR D5 navíc odráží světelnou i termální energii a umožňuje rovnoměrné sušení díky difuznímu reflexnímu efektu. Tato vlastnost snižuje spotřebu energie, zvyšuje efektivitu a zkracuje dobu sušení. Díky využití infračerveného záření umožňuje sušička IR D5 optimalizovat proces sušení nejrůznějších surovin.

Můžete si zvolit následující mód sušení

1) SOLÁRNÍ MÓD "na slunci" (využití NIR)

  • díky delší vlnové délce NIR infra červených paprsků dochází k efektivnějšímu sušení potravin zvenčí i zevnitř,
  • potraviny si uchovávají více výživných látek,
  • čas sušení se zkracuje, potraviny jsou rovnoměrně vysušené a mají lepší chuť.

2) TEPLOVZDUŠNÝ MÓD "ve stínu"

  • efektivní pro fermentaci potravin (příprava jogurtů apod.).

3) AUTOMATICKÉ  nastavení

  • pohodlné používání bez nutnosti nastavení času a teploty.

4) MANUÁLNÍ nastavení

  • umožňuje ruční nastavení času i teploty.

 

 

Vyhněte se vlhosti v nasušených surovinách díky infrasušičce Yden

Důležitým měřítkem je i zbytková vlhkost. Čím vyšší je, tím spíše hrozí, že se sušené potraviny brzy zkazí či zplesniví a ztratí tak svou výbornou chuť i hodnotu. Jak ukazují grafy, zbytková vlhkost je u infračervené sušičky Yden CI IRD5 v průměru o polovinu nižší než u běžné sušičky a u některých potravin a hub je to dokonce téměř až o 80 %! ...

 

VLIV INFRAČERVENÉHO ZÁŘENÍ NA ČLOVĚKA 
Největším zdrojem sálavého tepla na Zemi je Slunce. Díky němu, zde může existovat život. Prvním jiným zdrojem infračerveného záření na zemi, které člověk poznal, byl oheň. Postupně zdokonalil využití tepla z infra vln od ohniště do podoby krbu, kamen až k dnešním infračerveným topným panelům, lékařským aplikacím a nejnověji k infrasušičce potravin.

Na Zemi dopadá široká škála elektromagnetického vlnění. Atmosféra propustí jen některá záření (například viditelné světlo a převážnou část infračerveného), zatímco jiná projdou jen zčásti. Škodlivá až smrtelná záření (gama či kosmické) naštěstí přes atmosféru prakticky neprojdou.

Můžete si zvolit následující možnosti sušení:
1) SOLÁRNÍ MÓD "na slunci" (využití NIR)
  • díky delší vlnové délce NIR infra červených paprsků dochází k efektivnějšímu sušení potravin zvenčí i zevnitř,
  • potraviny si uchovávají více výživných látek,
  • čas sušení se zkracuje, potraviny jsou rovnoměrně vysušené a mají lepší chuť.
2) TEPLOVZDUŠNÝ MÓD "ve stínu"
  • efektivní pro fermentaci potravin (příprava jogurtů apod.).
3) AUTOMATICKÉ  nastavení

  • A co všechno můžete vyrobit díky sušičce? 

    • Raw chipsy - Proměňte ovoce a zeleninu v delikátní a zdravé chipsy, např. jablka, kiwi, kaki, kapustu, okurky, sladké brambory a mnoho dalšího. Podle chuti lze chipsy i "okořenit" (ovocné třeba skořicí či vanilkou a zeleninové například solí, pepřem, chilli, nebo bylinkami).
    • Raw krekry a chleby - Vytvořte si své vlastní raw krekry a chleby – stačí semínka namočit a přimíchat ořechy či jiné ingredience. (Jako pojivo použijte lněná semínka nebo chia, která po namočení "lepí".)
    • Instantní polévky - Připravte si zdravou instantní polévku s intenzivní chutí - usušte směs své oblíbené zeleniny a rozemelte ji. Následně stačí přelít vodou požadované teploty nebo klidně konzumovat za studena.
    • Usušená raw semínka - Ideální pro sušení dýňových semínek a slunečnice.
    • Sušené čerstvé bylinky - Využijte možnosti sezónního sběru čerstvých bylinek ve větším množství. Co nepoužijete ihned můžete do zásoby usušit v sušičce pro delší a snadnější skladování.
    • Cereální tyčinky - Vytvořte si vlastní müsli tyčinky s ovsem, kousky sušeného ovoce, jogurtu, medu, kokosu a ořechů.
    • Sušené maso - Usušte si maso marinované v bylinkách a koření.
    • Jogurt - Se sušičkou potravin je výroba jogurtu snadnější než kdy jindy. V sušičce snadno nastavíte stálou teplotu potřebnou pro ideální množení jogurtových bakteriálních kultur.