Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Tandoori masala

Kód: SALSPS1525M100 SALSPS1525M250 SALSPS1525M1000 SALSPS1525M500 Zvolte variantu
79 Kč 189 Kč 699 Kč 369 Kč od 79 Kč
Skladem (4 ks) Skladem (2 ks) Do týdne Skladem (2 ks) Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
24.9.2021 24.9.2021 1.10.2021 24.9.2021 Zvolte variantu
Tandoori masala je indická směs (kořenicí přípravek), která se doporučuje především k pečení a všude tam, kde je vyžadován nádech indické kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tandoori masala je indická směs (kořenicí přípravek), která se doporučuje především pečení a všude tam, kde je vyžadován nádech indické kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem římského kmínu a kurkumy.

Složení: Koriandr, zázvor, římský kmín, chilli, česnek, kardamom, fenykl, sůl (2,5 %), kurkuma.

Použití:
Tandoori masala se výborně hodí k přípravě kuřecího masa, ale i na pečenírožnění jiných druhů mas i zeleniny. Doporučuje se na ryby, králičí či jehněčí maso, kotlety a špízy, z řady zeleniny na patisony či lilek. Jedná se o univerzální koření, kterým lze dochutit i pečené brambory či houby. Tradičně se tandoori masala koření používá v kombinaci s typicky indickým sýrem zvaným Paneer. Vyniká v jogurtové marinádě, do které nakládáme jak maso, tak zeleninu a sýry.

Na Tandoori kuře potřebujeme:

  • 900 g kuřecího masa (prsa, stehna vykostěná a bez kůže),
  • šťávu z ½ limetky,
  • 2 lžíce bílého jogurtu,
  • 1,5 lžíce tandoori masala,
  • sůl,
  • černý pepř.

Postup: Jogurt, šťávu z limetky, směs tandoori masala, sůl a pepř smícháme a z mísy nalijeme do sáčku, kam přidáme i kousky kuřete. Sáček uzavřeme a řádně prohněteme, aby se marináda dostala ke všem kouskům. Ze sáčku vytlačíme přebytečný vzduch a necháme odpočívat v chladničce alespoň 2 hod. Následně vyjmeme, lehce očistíme od marinády a pokládáme na středně rozehřátý gril či pánev. Opékáme 2 min. bez příklopky a dalších 6 min. pod pokličkou. Podáváme s grilovanou zeleninou či rýží.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: