Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Tzatziki

Kód: SALSPS1559M100 SALSPS1559M250 SALSPS1559M1000 SALSPS1559M500 Zvolte variantu
69 Kč 159 Kč 529 Kč 299 Kč od 69 Kč
Do týdne Do týdne Do týdne Do týdne Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
26.10.2021 26.10.2021 26.10.2021 26.10.2021 Zvolte variantu
Tzatziki (Zaziki) je kořenicí přípravek – původní řecká směs, kterou používáme do jogurtů, majonéz a salátů. Vyjímá se v hrachové polévce i bramborových plackách. Má příjemné aroma a chuť po česneku a pepři, které jsou v ní obsaženy. Složení: Sůl (max.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tzatziki (Zaziki) je kořenicí přípravek – původní řecká směs, kterou používáme do jogurtů, majonéz a salátů. Vyjímá se v hrachové polévce i bramborových plackách. Má příjemné aroma a chuť po česneku a pepři, které jsou v ní obsaženy.

Složení: Sůl (max. 32 %), česnek, kopr, kapie, pepř bílý.

Použití:
Tzatziki se používá zejména k přípravě stejnojmenné omáčky tzatziki. Můžeme vyzkoušet i do zeleninových salátů či na grilovanou zeleninu. Díky hrubšímu zpracování působí zároveň jako dekorativní prvek.

Řecká tzatziki omáčka

Potřebujeme:

  • 1 kelímek pravého řeckého jogurtu,
  • 1 lžíci citronové šťávy, 
  • 1 salátovou okurku,
  • 1 polévkovou lžíci tzatziki.

Postup: Oloupanou okurku nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky a jemně posolíme. Vložíme do cedníku, zatěžkáme, aby odešla přebytečná voda. Po 30 min. sejmeme zátěž a papírovou utěrkou okurku dosušíme. Přidáme společně s ostatními ingrediencemi do pravého řeckého jogurtu a řádně zamícháme. V chladničce necháme odstát alespoň dvě hodiny, aby se chutě promíchaly. Pro získání tekutější varianty omáčky přeskočíme proces odvodňování okurky. Řecký jogurt můžeme nahradit plnotučným bílým, který smícháme s tvarohem či zakysanou smetanou. Hotovou omáčku podáváme ke grilovanému masu či zelenině.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: