Nadělujeme radost ke všem nákupům nad 500 Kč. Těšit se můžete na tyto chutné i praktické dárečky.

Yacon - jakon hlíza mletá BIO

Kód: SALSPS1529M1000 SALSPS1529M400 SALSPS1529M120 Zvolte variantu
1 399 Kč 599 Kč 199 Kč od 199 Kč
Na dotaz Na dotaz Na dotaz Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Yacon je vytrvalá rostlina dorůstající výšky až 3 m. Jeho domovinou je Jižní Amerika – Peru. Yacon patří mezi tradiční peruánské byliny. Fytoterapeuticky využitelnou částí jsou hlízy, které svým vzhledem připomínají hlízy brambor. Díky obsahovým látkám

Detailní informace

Detailní popis produktu

Yacon je vytrvalá rostlina dorůstající výšky až 3 m. Jeho domovinou je Jižní Amerika – Peru. Yacon patří mezi tradiční peruánské byliny. Fytoterapeuticky využitelnou částí jsou hlízy, které svým vzhledem připomínají hlízy brambor. Díky obsahovým látkám mají sladkou, mírně pryskyřičnou chuť.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.


Tradiční užití:
Jednu čajovou lžičku prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 1–3× denně, ráno a odpoledne, vždy na lačno. Yacon má příjemně nasládlou chuť.

TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.

Tabulka nutričních hodnot:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

V DDD** (3 lžičky = cca 8 g)

Energetická hodnota

1 574 kJ/373 kcal

125 kJ/30 kcal

Bílkoviny

2,19 g

0,175 g

Tuky

4,82 g

0,386 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

1,23 g

0,098 g

Sacharidy

76,54 g

6,1 g

- z toho cukry

50,48 g

4,04 g

Sodík

0,152 g

0,012 g

** DDD – doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy


Složení: 100% Smallanthus sonchifolius BIO

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: